През последните години кредитирането в страната отчита сериозно нарастване, което, от своя страна, е един от факторите за ръста на имотния пазар. При днешните рекордно ниски лихви, цените на недвижимите имоти обаче достигат най-високите си нива от 2008 г. насам.

Какво ще се случи, ако лихвите по кредитите тръгнат плавно нагоре? Има ли опасност от нова криза и сега ли е времето за покупка на имот? Какво ново на пазара на луксозни имоти у нас? Има ли нужда от нови молове и офис сгради в страната?

Отговорите на тези въпроси ще търсим по време имотната дискусия, част от Шумът на парите, която ще се проведе във втория ден на събитието (17 април) от 13.00 часа.

Сред участниците личат имената на доказани специалисти в сферата у нас в последните поне 15 години. Листът на панелистите включва изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова, председателя на Националното Сдружение Недвижими имоти Добромир Ганев и Антон Андонов, изпълнителен директор на ЕРА България.

Темата за луксозните имоти ще бъда разгледана под лупа със съдействието на Невена Стоянова, управляващ директор на Luximmo Finest Estates, а мнението си зца бъдещето на моловете и офис проектите в страната ще споделят Таня Косева – Бошова, управляващ партньор на Park Lane Developments, и арх. Валери Левиев, изпълнителен директор на Елта Консулт.

Модератор на дискусията ще е Иван Велков, който притежава над 25-годишен опит в сферата на недвижимите имоти, а днес заема функциите на председател на БГФМА, зам.-председател на Столичния общински съвет и член на УС на Българската стопанска камара.

По време на Шумът на парите ще бъдат представени и част от топ комплексите в София и големите градове. Форумът е безплатен за присъствие и ще се проведе на 16 и 17 април в зала 6 на Националния дворец на културата.

Събитието се осъществява със съдействието на: Уникредит Кънсюмър Файненсинг, Алкомет, Адмирал Маркетс, Cargill България, Българска банка за развитие, Амунди, Резиденшъл Парк Лозен, Капман Холдинг, Обединена Българска банка, А1 България, Пощенска банка, Бритиш Американ Табако, Нетера, TBI Bank, Идеал Стандарт-Видима АД, Уника България, Тасков&Стоянов, Агрион, Първа инвестиционна банка, EMAG, ZEISS VISION CENTER, Американски университет в България, Novanight и Българо-американска кредитна банка.

Медийни партньори на събитието са: Novini.bg, Дарик радио, Economic.bg, Kaldata.com, Imot.bg, Факти, БАПРА, HiComm и Go Guide.

Повече за събитието можете да намерите на страницата на Шумът на парите, както и във Facebook.