В последните години наблюдаваме 15- 17% ръст в софтуерния бизнес, това го нарежда сред водещите индустрии у нас и е предизвикателство. Само за 22-25 години се промениха толкова много неща.

Това каза Ивайло Славов, съосновател и изпълнителен директор на BULPROS, по време на панел techНологии на успеха, част от форума „Шумът на парите“.

Като се замислим, доскоро ни липсваше глобалната свързаност, а сега, когато я има, означава, че днес няма граници. Ако човек има идеи за нещо, може да го развие. Ето защо и ние се фокусираме към дигиталната трансформация изцяло, посочи още Славов.

Макроикономическия импакт на микроикономическите действия е плашещ, каза още той. Изкуственият интелект може да достигне до нива, при които да се наложи да питаме кога машините ще започнат да взаимодействат с машините.

Трябва да се замислим как ще може да се регулираме, как излизаме от възможността да определяме правилата и как да се организираме.

В последните 10 години у нас се промениха много неща – екосистема, програми, инвестиционни фондове, а възможностите стават все по-добри и по-големи. Това дава възможност на хората, които сега започват и инвестират в технологии, да се развият по-бързо и по-добре, посочи още Ивайло Славов.

Средата у нас е много добра, но трябва да се отделя внимание на визията и мисията на компанията. Тогава лоялността на хората ще се повиши.