Само на 26 г. Белкалис Алманзар, по-известна като Карди Би, може да се похвали с легендарния си възход от стриптийзьорка в Бронкс, Ню Йорк, до рапър с награда Грами.

Звездата от Instagram, която в момента има 43 милиона последователи, е известна с нецензурираните си коментари по най-различни теми и най-вече с амбицията си да прави пари.

В тази сфера Карди Би казва, че е направила известни грешки и че иска другите да си вземат поука от тях. Ето кои са двата най-големи бизнес съвета, които тя даде по време на конференцията Beautycon по-рано този месец:

1. Запишете се на Бизнес мениджмънт

“Ще ви дам един съвет, който много хора няма да ви дадат… Нека ви кажа какво не са ви казали в гимназията, че трябва да направите, когато се запишете в университет. Ако вече сте в университета, не ме интересува каква специалност учите, но се запишете на предмет Бизнес мениджмънт,” казва Карди Би.

Карди Би посещава Borough of Manhattan Community College, но в крайна сметка прекъсва обучението си.

“Исках да се запиша на Бизнес мениджмънт, но тъй като за това трябваше да се запиша и на математика, си казах, че няма да го направя, защото мразя математиката.”

Тя обаче не препоръчва на хората да постъпват като нея.

“Винаги включвайте бизнес мениджмънта в обучението си, защото понякога се случват така, че кариерата, за която учите, някой ден няма да ви направи щастливи и ще искате да си станете сами шеф, но няма да можете сами да сте си шеф, защото не знаете как да ръководите бизнес,” казва Карди Би пред публиката.

Сега, когато се справя добре финансово, Карди Би казва, че липсата на познания я е накарала да си наеме човек, който знае какво прави.

“Аз изкарвам луди пари, но искате ли да знаете нещо? Трябва да наемам бизнес мениджъри и да им плащам допълнително, защото в университета не се записах на Бизнес мениджмънт. Затова съм зависима от това някой друг да ръководи моя бизнес,” казва Карди Би.

“Затова трябва да учите Бизнес мениджмънт.”

2. Задавайте въпроси

Независимо колко малко или колко много знаете, “когато става въпрос за бизнес, не се сравмувайте да задавате въпроси,” казва Карди Би, цитирана от CNBC.

”Виждала съм договори и съм си казвала ’Господи, това е такава голяма възможност. Дори няма да попитам, защото не знам дали тази възможност ще се появи отново някога.

След това подписваш нещо и се забъркваш в някаква каша. Затова не се страхувайте да задавате въпроси,” съветва Карди Би.

“Наемайте си адвокати за всичко. Това е нещо, в което аз се провалям,” казва рапърката.

“Понякога тези адвокати са много скъпи, но когато създавате собствена компания, когато се опитвате да купите компания, когато се опитвате да започнете нещо отнлайн, наемайте си адвокат. ... Винаги. Въпреки че смятате, че са скъпи, това е най-необходимото нещо. Някой винаги трябва да преглежда нещата, който не разбирате,” съветва още Карди Би.