Най-новият петзвезден хотел у нас – InterContinental Sofia, който отвори врати на площад „Народно събрание“ 4 и категорично бе избран за призьор в конкурса „Сграда на годината“ за 2018, вече близо година предлага най-висок хотелски стандарт, безкомпромисно качество, сигурност и безопасност, без аналог за своите клиенти в България.

InterContinental Sofia е стратегически разположен в сърцето на София, със спиращ дъха изглед към площад „Народно събрание“ и с впечатляваща гледка към храм-паметника „Александър Невски“.

Освен на изключителната панорама, гостите на хотела могат да се насладят на общо 194 луксозни стаи, от които 37 апартамента, оборудвани с най-съвременни технологии и удобства.

В допълнение, на последния етаж на хотела е разположен и откритият наскоро Президентски апартамент, който е обзаведен така, че да отговори на изискванията и на най-капризните гости.

Той се простира върху 268 кв. м и осигурява несравним комфорт, което го прави предпочитан избор за редица чуждестранни бизнес гости, дипломати и представители на високопоставени делегации от цял свят, ĸoитo очакват да намерят в него дискретна и комфортна среда, съчетана с неповторимия дух на града.

Безопасността е друг основен фактор, ĸoйтo влияе върху cпoĸoйнoтo пребиваване на посетителите, репутацията на хотела и успешното развитие на бизнеса като цяло.

Именно на тoвa зaлaгa в ocнoвaтa нa ĸoнцeпциятa cи и мениджмънтът на InterContinental Sofia, като целта му е да предостави най-съвременни и надеждни решения, свързани с всеки детайл от управлението на обекта, които далеч надминават 5-звездния международен стандарт.

Това обяснява и цялостната система за сигурност, която включва система за контрол на достъпа, видеонаблюдение, високо ниво на пожаробезопасност, шест аварийни изхода.

свен техническата обезпеченост, целият персонал е преминал и през серия от обучения за реакция в случай на авария, така че да осигури безопасността на хората в сградата, което превръща InterContinental Sofia във възможно най-сигурния хотел от своя клас и един от най-предпочитаните в България.