Компанията за роботика Boston Dynamics показа първия си комерсиален елетрически робот на специално събитие, предава TechCrunch.

Както бе отбелязано и през миналата година, компанията планира да произведе 100 модела от робота SporMini през настоящата 2019 г., като се очаква производството да стартира през юли или август.

Въпреки че Boston Dynamics вече вади роботи от производствените си мощности, те все още се считат за тестови модели и подлежат на промени в дизайна. Цената на роботите предстои да бъде обявена през идното лято.

Новостите около SpotMini включват променен дизайн в някои компоненти, обвивка, която защитава по-добре робота, ако падне, и две серии камери отпред и отзад, така че машината да може да вижда във всички посоки.

Изпълнителният директор на Boston Dynamics Марк Райбърт се надява SpotMini да се превърне в „Android за роботи”, като на даден етап бъде разработено приложение за навигация, което да може да взаимодейства с управлението на робота.

SpotMini е първият комерсиален робот, който Boston Dynamics ще пуснат на пазара, като определено няма да е последният.

Компанията работи и по робот, който може да се използва в сектора на логистиката.

Това е сектор, в който се очаква навлизането на автоматизация с пълни темпове. Наскоро Amazon придоби стартъпа Canvas с цел да добави роботизирана помощ в своите складове.

Boston Dynamics също може да се похвали с придобиване, първото в историята на компанията. Купуването на Kinema ще донесе подобрени системи за роботите й.