Виждали сте снимки из социалните мрежи на хора с чаша вино в ръка и нагласа за максимално отпускане, нали? Както и такива, на които йога се практикува по необичайни начини? Е, днес ще ви разкажем защо е добра идея да опитате „алкохолна“ йога.

В йогата има много позиции на тялото, които тренират гъвкавостта и издръжливостта. Предизвикателството при йогата с чаша вино в ръка е, че не трябва да разливате.

Добре, сега преместете левия крак по този начин и прегърнете с него другия крак в поза "орел", казва инструкторката по йога Анджелика на групата, в която е и Стефани Нуцо. Тя не е сигурна дали инструкцията беше точно такава, но горе-долу я покрива.

10:30 часа е, Стефани не е яла нищо от началото на деня. В момента прави йога на покрива на сграда в Ню Йорк. Държи в ръката си чаша розе.

Причината да не е сигурна какво точно казва Анджелика е, че това не е първата й чаша вино за деня. Още преди старта на заниманието се е кикотела под влиянието на алкохола.

Анджелика ни казва да поставим едната си ръка под другата и при това да държим чашата в ръка. Предизвикателството е да разберем колко гъвкави са рамената ни, като се опитаме да пием вино по този начин.

Като човек, който обича да се състезава, Стефани фокусира цялата си енергия и бавно отпива от чашата. Забравихме да кажем, че тя стои един крак, а ръцете й са увити като претцел. В следващия момент губи равновесие и разлива част от розето пред себе си.

Това е „алкохолна“ йога.

Практиката се заражда в Ню Йорк и оттогава насетне провокира любопитство у мнозина.

22 урока против остаряване, които трябва да научите преди 40-теВъзрастта е само число и зависи от това как живеете и се отнасяте към тялото си

Преди да отиде на заниманието, Стефани си казва: "Да, ще е забавно да пробвам. Но дали наистина искам да се разтягам, докато съм леко подпийнала?"

Оказва се, че да. Нещата се получават.

Не мислете, че само защото сте с чаша алкохол в ръка, не тренирате. Напротив. И при тази практика си има правила. Ето и някои от тях:

- Ако разлеете вино на постелката – трябва да си направите комплимент.
- Ако разлеете вино на чужда постелка – трябва да направите комплимент на човека, който я използва.
- Ако отпиете от виното без да ви е казано, трябва да отправите комплимент на инструктора.
- Ако разлеете цялото вино и трябва да си доливате – трябва да го направите, докато сте в йога поза.

Въпреки игривите елементи, като да чуквате чаши докато със съседа по постелка сте в позиция планк, Стефани признава, че „алкохолната“ йога не се различава кой знае колко от другите йога практики. Изключение прави – отсъствието на смущение, в който и да е момент. Именно дискомфортът е причината някои хора да се отказват да тренират. Тук това го няма.