Оказва се, че половината година вече е зад гърба ни. Какво успяхте да отметнете досега?

Не мислете, че времето е излетяло напразно. Имате още няколко месеца до края на годината, които може да използвате пълноценно. Например:

1. Ще развиете умение, което е извън комфортната ви зона
Често гравитираме около нещата, в които сме добри. Година след година дълбаем все в една и съща посока. Време е да разнообразите познанията и опита си. Насочете се към нещо, което ще започнете от самото начало. Нещо, което е извън комфортната ви зона.

2. Ще заговорите колега, който обикновено не е в кръга ви на общуване
Спрете с предразсъдъците. Дори ако колегата по никакъв начин не участва във вашата работа, това не е причина да го отбягвате. Мислете позитивно. Този човек работи в същата компания, в която и вие. Имате повод за разговори.

3. Ще поискате увеличение
Размишлявате дълго време за него и сте убедени, че го заслужавате. Представянето ви поддържа тази теза. Обмислете изказването си и не отлагайте за 2020 г.

4. Ще начертаете план за следващата глава от кариерата ви
Имате няколко месеца на разположение, през които да премислите добре как искате да се развие кариерата ви. Може би нова компания? Нова позиция в настоящата компания? Допълнителен проект?

5. Ще се научите да водите тежките разговори с колегите си
Всички избягваме конфликтите. Понякога обаче се налага да бъдем прями и да кажем нещата такива, каквито са си. Имате няколко месеца. Тик-так.

Три причини да звъннете на бивш колегаДори когато не сте поддържали връзка с него от години

6. Ще разясните на себе си собствения си бранд
Всеки един от нас има свое лице. Помислете какво е вашето. Какви са вашите положителни страни? Вашите основополагащи умения? Осъзнайте себе си като бранд.

7. Ще се научите да говорите пред публика
Намерете хора, които са готови да ви помогнат в упражненията. Никога не е излишно да умеете да бъдете убедителни. Работете върху реториката си.

8. Ще предадете опит на хора, които стартират кариерата си
Лесно е да се фокусираме върху собствената си кариера. Малцина се сещат да предадат уменията и знанията си нататък. Бъдете ментор. Ще оцените колко важно е това в съвременното общество.

9. Ще нагодя кариерата спрямо личния живот, а не обратното
Мнозина правят грешката да поставят кариерата пред личния живот. Макар работата да ни кара да ставаме сутрин и да се задействаме по задачите, в живота ни има доста други неща. Не ги забравяйте!