Да кажем, че сте вече прескочили 30-ата си година, фийдът във Facebook акаунта ви е възможно да е пълен с постове на приятели на вашата възраст, които сякаш имат всичко. Някои от тях вече са шефове в своите сфери на професионално развитие, притежават собствен бизнес или пък пътуват из цял свят със своите любими хора до себе си.

Да, вашите приятели определено имат вълнуващи животи и това може да ви накара да се запитате какво пък представлява вашият. Дори може да ви провокира да мислите, че не правите достатъчно, а сте вече над 30-годишни. Не е изключено да ви обземе усещането, че сте пропуснали златни възможности, тъй като сте взели грешни решения.

Добрата новина е, че макар техните животи да изглеждат доста по-интересни от вашия, не всичко в социалните мрежи е това, което изглежда. Да си преуспял в живота не означава да вдигнеш голяма сватба или пък да броиш колко деца имаш, колко пари си спечелил и т.н. Знаете ли го, или не, в живота ви има повече, отколкото предполагате.

Просто не сте го осъзнали.

Как мерите успеха?

Взимате дефиниция от тълковния речник ли? Често това не е достатъчно. Например, ако успехът е да приключиш нещо с желан резултат, то такова нещо може да бъде и взривяването на банков клон. Технически има един начин, по който човек постига успех. Това е растежът. А растежът може да варира.

Писателят Антъни Мур го дефинира блестящо в своя статия. Успехът, казва той, ни струва нещо. За да израснем нагоре, трябва да поискаме да станем отново деца, да се учим и да се развиваме. Трябва постоянно да имаме волята да сме малки рибки в голямо езеро, допълва той.

Така, за да измерим успеха, трябва първо да претеглим колко воля имаме да растем и с каква част от нашата поостаряла счупена система искаме да се сбогуваме. Колкото повече искаме да учим, толкова по-голяма е възможността да постигнем и да надскочим целите си.

Как мислят успелите хора?

Един от начините да тръгнем по пътя към успеха е като настройката ни се фокусира върху голямата картина, надяваме се на най-доброто и действаме по въпроса.

1/ Успелите хора обичат и вярват в това, което правят
За успелите хора работата понякога е задължение, но често е удоволствие, тъй като обичат и вярват в това, което правят. Те изпитват страст. Това ги тласка напред – стават по-дори, постигат повече.

2/ Те вярват в себе си
Тяхната страст им дава увереност да знаят, че те са точният човек, който трябва да свърши това, което искат. А когато не са, работят здраво, за да станат.

3/ Успелите хора имат планове, но се справят и с непланираните ситуации
„Преследването на страстта“ не означава сляпо да поемаме рискове без да мислим да последиците.

7 неочаквани съвета от преуспели хора Неуспехите никога не са лош опит, те са крива на процеса на учене...

4/ Те са перфекционисти, но си позволяват да правят грешки
Провалите са болезнени, особено сте посветени на това, което правите. Успелите хора правят стъпка напред – те превръщат грешките в нещо, което им носи полза. Нищо не е безполезно за тях.

5/ Успелите хора не следват тълпата
Звучи като клише, но е истина. Успелите хора са такива, защото са достатъчно смели да раздрусат статуквото и да създадат нови норми. Те излизат от комфортната си зона и правят значими неща.

Един важен навик на щастливите хораСилата е в навиците

6/ Те вярват в другите хора
Най-добрите вдъхновяват другите да бъдат най-доброто от себе си. Лидерите създават лидери. Успелите и щастливи хора знаят, че те са там, където са, заради онези, които ги заобикалят. Те уважават хората, които имат принос за добруването им.

7/ Успелите хора изслушват
Те ценят мнението на другите хора. Вслушват се в гласа им.

8/ Те отделят време
За какво? За най-важните неща в живота. Независимо дали става дума за любими хора, тяхната кариера, хобита или пък друго. Поради това те планират умело деня си. Както знаете, много успели хора стават рано-рано сутрин.

9/ Успелите хора нямат за цел „да бъдат богати“, а да променят живота на хората
Повечето успели хора не се фокусират върху повишението или купуването на нов смартфон, печеленето на конкурс и т.н. Те се фокусират върху големите цели. Една от тях е да направят живота на околните по-добър.