Българското представителство на литовската компания за платежни услуги Paysera откри местен офис и съпорт център в Румъния. Чрез него ще се предложи на румънските компании и физически лица възможност да разполагат със сметка в чуждестранни валути, да извършват преводи с минимални такси и обменят валута при едни от най-изгодните курсове на пазара, съобщават от компанията.

На официална пресконференция на 16 юли 2019г. в гр. Букурещ главният изпълнителен директор на Paysera LT Витенис Моркунас, изпълнителният директор на българското дружество Мартин Богданов и регионалният мениджър за Румъния Даниел Турбату, представиха дейността на компанията и услугите, които тя ще предлага на румънския пазар.

„Румънските компании, които оперират на чуждестранни пазари, все още са изправени пред проблема с високите такси при международни преводи. В допълнение, откриването на сметка във валута, различни от местната такава е труден процес, съпътстван с немалки усилия и разходи. Това е и основната причина да стъпим на съседния за нас пазар. Искаме да предоставим възможност на компании и физически лица да извършват преводи с възможно най-ниски комисионни и да разполагат със сметка в необходимата им валута, по подобие на това, което направихме в България преди три години“, каза Мартин Богданов.

Многовалутната сметка, която платформата на Paysera предлага, ще позволи на румънските компании да разполагат със сметка в български лева, чрез която по- бързо, лесно и с ниски комисионни да се разплащат с българските си партньори. Сметката улеснява и българските дружества, които имат партньори в Румъния, като им предоставя сметка в румънски леи без да е необходимо да посещават клон на дружеството, да попълват документи или плащат такси за откриване и месечна поддръжка на сметка.

Същото важи и за другите 30 валути, които платформата на Paysera предлага. През Paysera румънските потребителите могат да извършват местни и международни преводи на изгодни цени като преводи в евро за 0.15 EUR за компании, които са без такса за физически лица и да управляват ежедневните си операции чрез удобно интернет и мобилно банкиране.

Литовското дружество за електронни пари навлезе на българския пазар през 2016 г. чрез местното си представителство Paysera България, за да даде решение на проблема с високите такси за парични преводи. Към днешна дата, компанията предлага на българските потребители широка гама от платежни услуги сред които многовалутна сметка, парични преводи, мигновени разплащания, онлайн обмяна на валута, разплащателна карта, мобилно приложение, интеграция за платежни методи в онлайн магазини, система за продажба на онлайн билети за събития, масови плащания и др.

В България клиенти на Paysera са над 2800 компании, близо 20 000 физически лица и повече от 240 онлайн магазина, които за последната година са извършили
повече от 89 000 превода за над 540 млн. лв.