При инцидент, който единствено може да бъде описан като един от най-лесните арести в историята на Австралия, 26-годишното наркомуле Саймън Ту блъсна микробус, пълен с метамфетамин за 140 млн. долара в полицейски автомобили пред полицейско управление в Сидни.

По информация на CNN, Ту блъснал микробуса в паркиран полицейски автомобил вчера и по-малко от час след инцидента той бил издирен и арестуван. Когато полицаите претърсили микробуса, те открили над 270 кг. метамфетамин в него.

Срещу нарушителя е повдигнато обвинение за разпространение на наркотици, за това, че не е предоставил данните си на полицията и за безразсъдно шофиране.

"Това е един от най-лесните арести, свързани с наркотици, в историята на Нов Южен Уелс", заяви детектив Глин Бейкър след края на акцията.

"Да се блъснеш в полицейска кола, докато превозваш такова количество наркотици е нечувано", добави той.

Арестът идва след като миналия месец Австралия залови рекордно количество метамфетамин. Властите конфискуваха 1.6 тона наркотици, скрити в пратка от Тайланд като стойността им е около 837 млн. долара. В пратката имало и 37 кг. хероин скрити в тонколони.

Бляскавият живот на едно вече бившо наркомулеЛъскавият живот на 39-годишната Анет Пикула може би приключи, след като бе арестувана с над 7 кг наркотик на границата между САЩ и Мексико