Ако сте посещавали увеселителен парк на Disney наскоро, може би сте забелязали нещо странно.

Опашките за атракциите са малко по-къси, в заведенията ви сервират по-бързо, а снимките с Мики Маус се правят с лекота.

Не, не сте се излъгали. Местата за забавление на Disney наистина са по-малко пренаселени това лято, съобщава T+L.

По време на разговор с инвеститори от компанията посочват, че е регистриран спад в посещаемостта от началото на април до края на юни.

Според The ​​Points Guy, тематичните паркове на Disney в Щатите отбелязват 3% спад в посещаемостта през тези три месеца.

Star Wars Disney пусна колекция луксозни мебелиТази година е особено наситена откъм събития за любителите на космическата сага Междузвездни войни (Star Wars)

Един от потенциалните фактори, довел до това, е повишаването на цените на билетите, обясняват от компанията.

През януари Disneyland повиши цените на еднодневните билети с около 10 процента. Скочиха и годишните карти за достъп с около 23 процента преди очакваното отваряне на Star Wars: Galaxy Edge.

От компанията посочват обаче, че се регистрира увеличение в разходите за храна, стоки и хотели. Това означава, че въпреки че са посрещнали по-малко гости, тези посетители са похарчили повече в увеселителните паркове.

В допълнение към по-високите цени на билети, от Disney идентифицит няколко потенциални фактора за по-ниските от очакваното нива на посещаемост. Като за начало, компанията блокира използването на някои годишни пропуски до 3 септември.

Също така цените на хотелите в Анахайм скочиха тази пролет. От Disney вярват, че някои посетители може да са отложили ваканцията си в Disneyland заради поскъпването на хотела и прекаления шум около отварянето на Galaxy's Edge.

Атракцията, посветена на Междузвездни войни, може също така да е причина за спада на посетителите на Disney World. Тя няма да отвори врати до 29 август.

Кристин Маккарти, старши изпълнителен вицепрезидент на The Walt Disney Company, отбелязва: "Данните от нашите проучвания показват, че гостите отлагат посещението си за след отварянето на Star Wars: Galaxy Edge, който смятаме, че ще допринесе за преодоляване на спада в посещаемостта през третото тримесечие."