Само за една календарна година хранителната индустрия преминава през няколко награди, всички с различна степен на престиж.

James Beard Foundation отличава майстори готвачи, ресторанти, автори и други през май, а World’s 50 Best Restaurants обявяват новата си класация всяко лято.

След това са World Restaurant Awards, които раздават своите награди през февруари, а гайдовете за ресторанти със звезди Michelin водачи на ресторанти с една звезда, две звезди и три звезди по света също стартират.

Може и да не сте запознати, но има и друга глобална награда в хранителната индустрия, посветена на... сиренето. Това е годишното състезание на American Cheese Society (ACS).

36-ото издание предлага най-голямата по-рода си конкуренция от американски сирена. То се проведе в Ричмънд, Вирджиния, като записа 1742 участия от 257 компании. 35 американски щати, четири канадски провинции, Мексико и Бразилия бяха представени в надпреварата.

Колкото до големия победител? Не е изненадващо, че Уисконсин занесе наградата вкъщи, съобщава Food & Wine.

Производителите на сирене, масло и кисело мляко от щата спечелиха 28 процента от всички награди, с общо 34 компании-победители и 122 награди - 37 от които ленти за първо място и 37 панделки за второ място.

Победителите включват Klondike of Monroe (13 awards), Deer Creek of Sheboygan (7), Hook’s Cheese of Mineral Point (7), Maple Leaf Cheese (6), Emmi Roth of Monroe (5), Crave Brothers Farmstead Cheese of Waterloo (4), Marieke Gouda of Thorp (3) и Renard’s Cheese (3).

Най-отвратителните храни по света, които хората наистина ядатВие едва ли ще искате да ги консумирате

За да избере победителите, екип от почти две дузини експерти прегледа продуктите както по отношение на естетиката, така и по отношение на техническите им свойства. Съдиите са се уверили, че състезанието е анонимно, като са имали по седем минути да преценят всеки от участниците.

Ако пътувате към Уисконсин, непременно опитайте сиренето на Roth Cheese Monroe, както и четиригодишният чедър от Hook's.