Популярният порносайт Pornhub пусна видео, което веднага получи титлата най-мръсното порно в историята.

Девизът на видеото звучи така: „Колкото по-мръсно, толкова по-добре. Но при всяко нещо има граници – дори и при мръсотията“.

А в центъра на сюжета е поставен проблемът със замърсяването на околната среда.

Главният герой на видеото е двойката Леолулу, която прави секс на един от най-мръсните плажове в света. Той се намира на Карибите.

Тук има цяла планина от боклуци, те загрозяват красотата на еротичната сцена, акцентирайки върху проблема, който все повече вълнува човечеството.

В кадрите, освен двойката, присъстват и събирачи на боклук, облечени в костюми с надпис Pornhub.

От компанията не се ограничават с тази публикация.

За да призове за опазване на природата и океана, за всяко гледане на „мръсното“ видео сайтът ще насочва пари в полза на организацията Ocean Polymers, която планира да пусне кораб за събиране и преработка на пластмаса в Световния океан.

Вицепрезидентът на Pornhub Кори Прайс коментира инициативата така: „Ние сме мръсни в Pornhub. Но това не означава, че нашите плажове трябва да са такива“.

Как порното се превърна в двигател на технологичния прогрес?Филмите за възрастни са индустрия за милиарди долари, а според много хора - основен двигател за развитието на интернет

По статистика около 70% от населението на планетата гледа порно. Това прави инициативата на Pornhub действително работещ инструмент за повишаване на осведомеността и вдъхновяване за промяна.

Освен видео, Pornhub е създала и уебсайт, който дава съвети на зрителите как могат да помогнат за ограничаването на използването на еднократна пластмаса, която впоследствие се оказва в океана.

Сайтът описва три стъпки: купувайте по-малко пластмаса, утилизирайте всички еднократни пластмасови изделия и чистете след себе си.