Масовите съкращения на работни места в банките и инвестиционните компании от лондонското Сити доведоха до неочаквани последствия. Оказва се, че десетки скъпи велосипеди ръждясват в подземните паркинги, изоставени от своите бивши собственици, пише Kredit.bg.

Служители на инвестиционните банки от Канари Уорф и Скуеър Майл твърдят, че се натъкват на безстопанствени велосипеди с цена от над 10 000 паунда, които стоят заключени с месеци в паркингите и подземията. По-безскрупулните колеги на бившите им собственици дори си позволяват да свалят от тях части и компоненти за собствените си колела.

Някои от съкратените финансисти просто не са имали време да се занимават с вещите, които оставят на бившето си работно място, тъй като им се е наложило спешно да търсят нови възможности за развитие на друго място. Други пък са преценили, че транспортът и логистичната организация за преместването просто не си струват разправията. А има и такива, които просто са забравили, че да оставили велосипеда си в подземния паркинг.

Много от работещите в лондонското Сити идват на работа с велосипед, тъй като по този начин си спестяват висенето в километричните задръствания. А велосипедите им в повечето случаи не са от евтините.

От началото на тази година обаче много от британските и чуждестранните финансови институции на Острова, включително Deutsche Bank, HSBC, Barclays, BNP Paribas, Societe Generale, Citi, MUFG и Nomura, обявиха драстични съкращения. Броят на техните служители падна до най-ниските си нива за последните 7 години.

Шефовете на банковите институции коментират, че са запознати с проблема с изоставените вещи и в опита си да предотвратят прахосването и загубата на ресурси, организират съвместни мероприятия с различни благотворителни организации. Те рециклират изоставените велосипеди и ги изпращат на хора в затруднено материално положение.

Повече по темата можете да прочетете в материала на Kredit.bg