Илон Мъск отдавна си спечели огромна популярност и значимост. Бизнесменът достатъчно често се изказва на тема технологичен процес и което е по-важно - заедно със своя екип редовно радва обществото с нови разработки.

Тук назрява любопитството какви коли има в гаража си самият Илон Мъск?

1. BMW 320i
Първият автомобил на бизнесмена е бил BMW 320i. Мъск е разказвал за него. Споделял е, че често се е разваляла и му се е налагало да я ремонтира сам едва ли не на всеки два месеца.

Накрая Мъск попада в опасна ситуация с BMW-то - една от гумите пада по време на пътуване. Така бъдещата звезда решава да смени колата.

2. Jaguar E
Автомобила от 1967 г. Мъск добавя в колекцията си, след като продава своите 7% от акциите на компанията Zip2. Колата все още е негова собственост.

3. McLaren F1
Дълго време бизнесменът разполага с разкошния McLaren F1 на стойност над 1 млн. долара. Вече не е негова. Защо? Преди време той я разби пред погледа на съоснователя на PayPal Питър Тил.

От Jaguar дават по 3000 долара на собствениците на Tesla Да не би да има още едно условия, но скрито?

4. Porsche 911 Cabrio
Мнозина погрешно предполагат, че в последно време Илон използва само електромобили. Не е така. Сравнително неотдавна гаражът на Мъск се обогати с разкошно Porsche 911 Cabrio.

5. BMW M5
Колекцията на милиардера включва и BMW M5. Точната цена на возилото не е ясна.

6. Tesla Model S Perfomance
Самият Илон Мъск, отговаряйки на въпроси, няколко пъти е казвал, че една от колите, които обича да кара в ежедневието си, е Tesla Model S Perfomance с компютър FSD.

7. Tesla Model X
В колекцията на богаташа има още една кола на Tesla. Обича да я кара, когато му се налага да пътува с децата си.