Продажбите на цифрови камери падат всяка следваща година. Това се дължи на съвременните смартфони, които предлагат все по-добри камери.

На кой смартфон, излязъл през 2019 г., да се доверите, ако искате да правите впечатляващи снимки?

Huawei P30 Pro
Ако главен критерий за вас е снимането, то еднозначно насочете вниманието си към актуалния флагман Huawei P30 Pro. Той е снабден с основна камера с четири модула.

Резултатът е великолепни снимки, независимо от условията в околната среда. При почти пълно отсъствие на светлина ще имате кадър, който да покажете с гордост. С този смартфон можете да снимате и Луната.

Samsung Galaxy Note 10+
Новият флагман на Samsung също предлага четири камери на задния панел. Той великолепно се справя с правенето на снимки при всякакви условия. Този флагман впечатлява и с всичко останало – огромен 6.8-инчов AMOLED-екран, който заема на практика целия преден панел.

Honor 20 Pro
Да се откъснем от моделите, които се предлагат на солидна цена. Предлагаме друг телефон, но по-достъпен. Той е един от най-интересните в семейството на Honor.

Основната камера се състои от 4 модула. Предната камера леко отстъпва по качества на вече споменатите телефони. Honor 20 Pro предлага 6.26-инчов FullHD+ IPS дисплей.

Google Pixel 3/3XL
Серията телефони на Google е най-яркият пример, че най-важното не е количеството, а качеството на камерите. Докато производителите на телефони увеличават количеството на модулите, всяка актуална серия на Google е снабдена с единична основна камера – 12.2 MP с апертура f/1.8.

Google за пореден път доказа, че правилният софтуер прави чудеса. Смартфоните снимат великолепно с една камера.

Топ 5 камерафони на 2018 г. Експерти определят Pixel 3 като най-добрия смартфон за снимане от всички представени в класацията

Apple iPhone XS Max
Всяка нова серия телефони на Apple снима отлично, но ако търсите максимални възможности, трябва да предпочетете Apple iPhone Xs Max. Той е получил двойна камера с обективи със светосила f/1.8 и f/2.4.

Xiaomi Mi 9
Още един достъпен като цена модел, който ще свърши работа на хората, които искат да правят добри снимки с телефоните си. Xiaomi Mi 9 е значително по-евтин от вече споменатите модели.

Камерата му обаче е впечатляваща. Тя е тройна. Приятен бонус е възможността да се използва приложението Google Camera от смартфоните Google Pixel с всички му функции, включително HDR+.