Тези колоритни дестинации гарантирано ще озарят деня ви и ще извикат усмивка на лицето ви.

Едно нещо е сигурно - те определено не се нуждаят от Instagram филтър.

От ярко боядисаните къщи на Копенхаген до залетите с дъга канали на Бурано - вижте най-ярките дестинации в света, подбрани от Daily Mail:

Остров Бурано, Венеция, Италия

Представете си сцена. Вие сте моряк, който се прибира към пристанището, когато мъглата се спуска и вие се губите. След това през гъстата, сива мъгла се появяват искрици цвят - това са ярко боядисаните сгради на вашето родно село, които ви водят обратно към дома и безопасността.

Това е популярната легенда, обясняваща как къщите на Бурано, разположен във венецианската лагуна на Италия, са придобили своите спиращи дъха цветове. Днес правителствени разпоредби гарантират, че те се поддържат, но не за моряците, а за хилядите туристи, търсещи ефектни снимки за Instagram.

Задължително разгледайте улиците в северния край на лагуната, където има страхотна морска храна и невероятни дантели. Тук е и църквата на Сан Мартино с нейната наклонена камбанария.

Bo-Kaap, Кейптаун, Южна Африка



Този квартал - официално наречен Malay Quarter, е известен с цветните си къщи, кацнали една до друга подобно на цветове в кутия за боички. Повечето от тях са построени през 1760 г. като huurhuisjes - или къщи под наем, отдавани на роби и боядисани в бяло.

Когато са освободени, бившите роби ги оцветяват в ярки цветове, за да символизират радостта им. Жителите мюсюлмани добавят още цвят в чест на местен годишен фестивал. Оттогава те ги поддържат в този вид.

Днес районът е популярен сред туристите и няколко пешеходни обиколки по калдъръмените улици ще ви разкрият красотата му.

10 града с едни от най-красивите улици в светаВижте няколко невероятни улици, определени от Architectural Digest за едни от най-красивите в света


Шефшауен, Мароко



Сгушено в подножието на планината Риф, малкото градче е известно с невероятно сините си сгради, които са като огледало на безоблачното мароканско небе.

Смята се, че цветът е въведен през 1930 г. от еврейски бежанци, докато други твърдят, че той е там още през XV век, когато евреи са живели редом с местните мароканци и мориско (мюсюлмани, приели християнството), като са изрисували сградите, за да изобразят мира и безопасността.

Посетете музея на крепостта Касба или се изкачете до испанската джамия на хълма, за да се насладите на "синята" гледка от птичи поглед.

Гафаня де Енкарнасион, Португалия

Сейнт Питсбърг, Флорида, САЩ

Сейнт Джон, Нюфаундленд и Лабрадор, Канада

Nyhavn, Копенхаген, Дания

Санта Катарина Палопо, Гватемала