Потребителите вероятно биха искали да запазят похотливите си съобщения за iMessage или WhatsApp, тъй като забраната от страна на Instagram и Facebook върху използването на "сексуални" емоджита сериозно ще се отрази на стила им на писане.

По-конкретно, емоджитата патладжан и праскова са обект на сериозно внимание от страна на социалните мрежи. През юли Facebook тихомълком обнови своите Правила за споделяне, което засяга и Instagram (Facebook притежава Instagram).

Новите правила бяха публикувани през юли, но на практика влязоха в сила през септември, като това е причината много хора внезапно да ги забелязват чак сега.

На практика, новите правила имат за цел да направят така, че никой (дори и двама възрастни, които имат взаимно съгласие) да не може да използва Facebook или Instagram, за да планира някакъв вид "сексуални срещи между възрастни." Ако сте почитатели на дребния шрифт, ето какво точно гласят те:

Както е отбелязано в Секция 8 на нашите Правила за споделяне, хората използват Facebook, за да обсъждат и привличат вниманието към сексуалното насилие и експлоатация. Ние осъзнаваме важността на това и искаме да позволим тази дискусия. Трябва обаче да направим разграничението, когато съдържанието насърчава или координира сексуалните отношения между възрастни.

Част от предотвратяването на подобни видове разговори е забраната на всякакви съобщения, които предполагат оферта за сексуални срещи. Това включва и използването на емоджита, които будят определени асоциации в тази връзка.

Потребителите имат абсолютното право да използват емоджитата патладжан и праскова, но това може да се превърне в проблем, ако с тях се опитват да си осигурят определени преживявания.

“Съдържанието ще бъде премахвано от Facebook и Instagram, само ако съдържа емоджи в контекста на завоалирана или пряка покана за голи снимки, секс или секс чат,” казват от Instagram пред The New York Post.

Ако използвате емоджита, за да си осигурите голи снимки или нещо подобно, акаунтът ви може дори да бъде премахнат.

Така че може би е по-добре потребителите да се придържат в това отношение към WhatsApp и iMessage, според Elite Daily.