Основателят на Microsoft, милиардерът и филантроп Бил Гейтс, периодично споделя със своите последователи в Reddit свои разсъждения за щастието.

Специалистът по лайф коучинг Реми Блуменфилд събра на едно място принципите на Гейтс и формулира списък от 5 правила, които милиардерът следва. Те обясняват защо Гейтс е толкова щастлив и се радва на благополучие.

Първото правило на основателя на Microsoft е да се откаже от своята 20-годишна версия и да се запознае със себе си в бъдещето.

Вашето бъдещо „Аз“ е по-мъдро. То знае какво ви носи покой, лекота и радост. Повечето хора на възраст от 40 до 80 години все още разговарят със своята 20-годишна версия, обяснява Блуменфилд.

При този подход нещата не се получават, тъй като на 50 години вашето 20-годишно „аз“ смята, че сте твърде стари, а 70-годишното ви „аз“ казва на 50-годишното, че никога повече няма да сте млади, силни и полезни за обществото.

Специалистът по лайф коучинг препоръчва, ако ви останат свободни 15 минути, да пробвате да си представите бъдещето. Ако вашата възраст не позволява да прогнозирате 20 години напред, то може да пробвате връзка със „задгробния живот“.

Втората тайна на щастието е да изпълнявате това, което сте обещали. Дръжте на думата си и се старайте да отговаряте за това, което казвате. По този начин истински се чувствате живи и нужни.

Пътят към върха: Как Джеф Безос стана най-богатия човек в света?Когато Amazon.com дебютира на Уолстрийт през 1997 г., анализаторите подхождат скептично към нейния потенциал


Помагайте на другите хора. Това е третата тайна. Гейтс е известен с благотворителните си дейности. Според данни към 31 декември 2017 г. милиардерът, заедно със съпругата му, са дарили над 50 млрд. долара.

Друг елемент на щастието се крие във физическото здраве. Тренирайте повече.

Последната тайна на щастието е да поставяте любовта на първо място.

Да знаете, че децата ви са добре е важно, казва Гейтс. Едно от нещата, за които най-често хората съжаляват на смъртния си одър, е, че не са прекарвали достатъчно време с любимите си хора. Второто съжаление е, че заради работата са загърбили баланса между кариера и личен живот.

It’s #booklovers day! What book are you reading right now?

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates) on