Ако смятате, че уличните кучета и строителството нямат никакви допирни точки, то ново откритие от Филипините ще ви убеди в обратното.

Група филипински гимназисти откриха начин да превръщат изпражения на улични кучета в строителни материали. И по-конкретно – в тухли.

Целта на начинанието е почистване на улиците на града от екскрементите на безстопанствените кучета, като евентуално това може да доведе до продукт, който да понижи разходите на строителния сектор, предава Reuters.

Като част от проект ученици от предградие на столицата Манила са използвали изсушени кучешки фекалии, смесени с циментов прах, така че да се получат „био тухли”.

„Улиците ни действително ще бъдат чисти”, казва Марк Асебуче, ръководител на класа.

Той се надява, че местното правителство или корпорациите ще пожелаят да инвестират в изследването на учениците, така че то да се превърне в реален продукт.

Във Филипините няма регулации върху собствеността на куче или за начините, по които то трябва да се гледа.

Поради това Манила е пълна с улични кучета, което води след себе си до редица други проблеми.

Защо свещеник кани улични кучета в храма по време на служба?Да гледаш уличните кучета изоставени сами обикновено не е приятно усещане, а в бразилския град Гравата те са твърде обичайна гледка

Според учениците техните „био тухли” са идеални за павиране на тротоари или малки структури, като стени и огражения.

Всяка тухла съдържа 10 грама кучешки екскременти и 10 грама циментов прах. „Био тухлата” издава слаб мирис, но според студентите, той изчезва с времето.