Един от най-вълнуващите въпроси в Холивуд понастоящем е дали ще има продължение на изключително успешния филм Joker (Жокера).

Макар поведението на Хоакин Финикс, актьорът изиграл главната роля в лентата, да не подсказва желание от негова страна да участва в продължение, изданието Hollywood Reporter дава надежда, че втора част посветена на злодея от комиксите за Батман, може все пак да се появи.

През миналата седмица, приходите, генерирани от Жокера, преминаха границата от 1 млрд. долара, превръщайки го в най-доходоносния филм оценен с R-рейтинг (лица под 17 г, могат да го гледат само с пълнолетен придружител).

Дебатът дали Жокера ще има продължение се завихри още от мига на премиерата на филма по време на фестивала във Венеция през август тази година. Но досега нямаше никаква информация за подобни намерения. Изглежда обаче, че феноменалния финансов успех на продукцията ще промени това.

По информация на Hollywood Reporter, преговорите за нов филм са във финален етап, като изданието посочва, че е твърде вероятно режисьорът Тод Филипс и звездата Хоакин Финикс да работят отново заедно по проекта.

Режисьорът ще напише сценария за продължението, съвместно със сценариста Скот Силвър, който стои зад текста на оригиналния филм, издават източници на изданието.

Отделно, финансовият успех на Жокера, накара Warner Bros да дадат зелена светлина на Тод Филипс да заснеме друг филм от вселената на DC Comics, като този път сюжетът ще се върти около друг злодей от поредицата – Лекс Лутор.

Колко пари ще спечели Жокерът?Чакането свърши. Филмът Joker (Жокерът) се намира в своята премиерна седмица

В историята досега, три филма от вселената на DC са преминавали границата 1 млрд. долара приходи, но Жокера изпъква с доста малкия си бюджет за заснемане от едва 60 млн. долара. С други думи, филмът с Хоакин Финикс се превърна в истинска златна кокошка за холивудското студио.

По инфомрация на The Hollywood Reporter, Тод Филипс е спечелил 100 млн. долара от Жокера, тъй като е имал договор да получи процен от приходите. В миналото, режисьорът се ползва от подобен договор за лентата The Hangover (Посленият ергенски запой), който бе с бюджет 35 млн. долара, а генерира приходи от цели 468 млн. долара.