Много хора ще ви кажат, че да следвате страстта си е лош съвет. Едно изследване, представено от CNBC Make It, казва друго.

Изследването Rich Habit, дело на счетоводителя, финансов експерт и автор Том Корнли, гласи, че най-бързият начин да станете богати е като наистина се превърнете в „мечтател“ или човек, който преследва страстта си.

Мечтателите влагат всичко в преследването на мечтата. Например, стартиране на собствен бизнес, ставане на успял актьор, музикант или пък най-продаван автор, пише Корнли.

Мечтателите обожават това, което работят, за да се издържат. Тяхната страст се вижда по банковата им сметка, допълва той.

След като документира в продължение на 5 години ежедневните дейности на 233 състоятелни хора, данните на Корнли показват, че 28% от участниците са последвали своята страст. Те разполагали средно със 7.4 млн. долара.

Успели да натрупат състоянието си за период от грубо 12 години. Този срок е по-кратък от онзи, който обикновено е необходим на различни инвеститори или пък при изкачване на кариерната стълбица.

Много мечтатели са предприемачи. Такъв е и Бил Гейтс. Не е лесно обаче да поемете по пътя им.

Пет урока от книга за забогатяване, продадена в 32 млн. копияАко някога сте търсили

Трябва да сте готови да посвещавате дълги часове, да понасяте невероятен стрес, да се сблъсквате с разочарования и провали, както и финансови загуби.

Мечтателите остават в играта, тъй като са изключително уверени, че ще успеят. Те са готови да плащат огромни дивиденти, за да видят как нещата ще се получат, казва Том Корнли.

Експертът съветва да не се впускаме просто така в преследване на страстта. Трябва да мислим логично и да сме достатъчно интелигентни, за да държим главата си далеч от облаците, а краката си – на земята.