Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс за първи път от над две години оглави индекса на Bloomberg за най-богатите хора в света, изпреварвайки ръководителя на най-голямата компания за онлайн търговия Amazon Джеф Безос.

Състоянието на Гейтс се оценява на около 110 млрд. долара, а на Безос - на 109 млрд. долара.

От началото на 2019 г. Гейтс е забогатят с 19.5 млрд. долара, докато Безос е загубил 16.2 млрд. долара. Това се дължи основно на раздялата му с дългогодишната му съпруга МакКензи Безос, която днес притежава 35 млрд. долара и се нарежда на 24-а позиция сред милиардерите в света.

Невероятният живот на Джеф БезосВторият най-богат човек в света

Именно МакКензи Безос, както и вдовицата на Дейвид Кох – Флешър отчитат най-голям ръст в богатството си. Флешър Кох наследи общо 61.7 млрд. долара от съпруга си.

Тройката на най-богатите хора в индекса на милиардерите на Bloomberg оформя ръководителят на френския гигант за луксозните стоки Louis Vuitton Moet Hennessy Бернар Арно с богатство на стойност 102.7 млрд. долара.

От началото на 2019 г. Арно е забогатял с нови 34 млрд. долара, като по този начин оставя зад себе си Марк Закърбърг. Съоснователят на Facebook е добавил 22.5 млрд. долара и днес вече е на пета позиция сред най-богатите хора в света.

10 личности, които днес щяха да са по-богати от Джеф Безос Историята помни несметните богатства на...