Ако сте сред хората, които живеят заради адреналина, най-вероятно нямате търпение да се отправите към следващото си екстремно приключение.

Но дали сте опитали всичко? От Insider правят списък на някои от най-страховитите дейности, които всеки трябва да опита поне веднъж в живота си.

Парапланеризъм

Това са спортове за всеки, който не се страхува от височина, а освен тръпката, ви дават възможност да видите света отвисоко.

Гмуркане

Запалените плувци знаят, че гмуркането е най-добрият начин да проучите какво се намира под океанската повърхност.

Фиджи, Мексико и Южна Африка са само някои от зашеметяващите места, където водолазите могат да разгледат коралови рифове, цветни риби и корабокрушения.

Скачане с бънджи

Този спорт със сигурност не е за хора със слаби сърца. Най-запалените избират не само високи, но и страшни места, като моста Рио Гранде в Таос, Ню Мексико.

Рафтинг

Това съвсем не е безобиден спорт и трябва да избирате внимателно реките, по които искате да се спускате.

Катерене по лед

Според Международната федерация по катерене и алпинизъм катеренето по лед е изключително техническа дейност, която изисква здравина, добре обмислена стратегия и "стоманени нерви".

Свободно катерене

Това означава да изкачвате скали без въжета или предпазни средства. За да го практикувате, трябва да сте много сигурен в способностите си и да премисляте всяка крачка.

Плуване с акули

Любителите на водните приключения със сигурност ще харесат подобно екстремно изживяване. А срещата с акула няма как да не остави спомен за цял живот.