Милионерът ръководител на хакерската група Ивъл Корп, която властите наричат "най-опасната групировка за киберпрестъпления в света," живее живот изпълнен с луксозни стоки и екзотични животни.

През миналата седмица щатските власти повдигнаха обвинения срещу 32-годишния руснак Максим "Аква" Якубец. Той е обвинен в това, че е ръководил "две отделни международни схеми за хакерски атаки и банкови измами" през последните 10 години, чрез които е успял да пренасочи милиони долари на британски граждани към сметките на Ивъл Корп, обявиха от британската национална Агенция за борба с престъпността.

Тъй като Якубец живее в Русия, повдигнатите обвинения няма да го засегнат, освен ако не напусне страната. "Ако Якубец някога напусне Русия, той ще бъде арестуван и екстрадиран в САЩ", според агенцията.

Засега Якубец остава в Русия и изглежда си живее живота, заедно със своите съратници. Когато не шофират поръчкови Lamborghini-та или не снимат видеа на малки лъвчета, те позират за снимки с пачки с пари.

Заедно с новината за повдигнатите обвинения британската агенция разпространи и снимки и видеа от охолния живот на Якубец и неговите сподвижници.

Така изглежда неговият автомобил Lamborghini Huracan, кола, която струва около 250 000 долара преди поръчковите доработки.



Снимка: National Crime Agency (NCA)

Това далече не е единствената му лъскава кола. Той също така разполага с Nissan GT-R, Audi R8 и Dodge Challenger.



Снимка: National Crime Agency (NCA)

В едно от видеата се вижда как те се забавляват с колите си и с електронни устройства, а на него дори се появява малко лъвче.

Друго видео показва живота на Якубец по-конкретно, от поръчковото му Lamborghini до пищната му сватба през 2017 г.

Последната разпространена снимка, от която става ясно, че Якубец се издирва, е тази.

От ФБР предлагат до 5 млн. долара награда за информация, която ще доведе до ареста на Якубец. Според британската национална Агенция за борба с престъпността това е най-голямата награда, предлагана някога от ФБР за някого, обвинен в киберпрестъпления.