Ferrari ще пусне първия си изцяло електрически модел след 2025 г., тъй като технологията, свързана с батериите, изисква още време за разработка.

Това посочи изпълнителният директор на автомобилната компания Луис Камилери, предава Reuters.

В миналото от Ferrari съобщиха, че ще произведат напълно електрически превозни средства, след като настоящият индустриален план приключи през 2022 г. Анализаторите тогава изразиха мнение, че не очакват товa да се случи преди 2023 г.

Камилери посочва, че от Ferrari понастоящем изследват възможността за създаването на напълно електрическа GT кола, но на този етап ще се занимават с хибридни превозни средства поне в „обозримото бъдеще“.

„Усещането ми е, че електрическите коли ще се появяват след 2025 г. Технологията зад батериите не е там, където трябва да бъде все още“, казва той.

„Все още има значителни проблеми по отношение на автономността, по отношение на скоростта на зареждане. Така че евентуално ще излезем с такава кола. Но след 2025 г.. Не в краткосрочен план“, добавя той.

Lotus обяви електрическа суперкола на цена от 2 млн. долараБританският производител на спортни коли Lotus представи напълно електрически автомобил с мощност 1 900 конски сили