Милиардерът Ричард Брансън добави още един бизнес към неговото непрекъснато разрастващо се професионално портфолио - този път под формата на собствен аромат.

69-годишният британски предприемач обяви пускането на парфюм, вдъхновен от първия круизен лайнер на Virgin - Scarlet Lady.

Според бранда Ship No. 1 обхваща ароматната свежест на морската лавандула, контрастираща с топлината на целувано от слънцето смокиново дърво и ще се носи из целия круизен кораб, когато той се отправи на пътешествие в началото на следващия година.

Той е създаден от парфюмерийната компания Air Aroma, съобщава Daily Mail.

Virgin Voyages представи аромата чрез рекламно видео с участието на самия Брансън. В него той твърди, че "мирише на кораб!"

Ароматът ще бъде използван на борда на Scarlet Lady, а също така ще бъде на разположение на цена от 50 долара за 100 мл на itsmellslikeship.com.

Средствата от продажбата на парфюма ще отидат за благотворителната организация Oceans Unite в подкрепа на инициативата 30x30, която има за цел да защити поне 30% от световните океани до 2030 г.

Това не е първият аромат, който Брансън пусна като част от своето впечатляващо бизнес портфолио.

През май 2018 г. британската авиокомпания Virgin Atlantic си партнира с парфюмеристката Рейчъл Воспър, за да създаде аромат за своите самолети.

10-те най-скъпи парфюми в светаАромати за милиони

Наречен Air, "топлият и екзотичен" аромат съдържа нотки на лимон, роза, ванилия и етерични масла, като лавандула и евкалипт.

Той е вдъхновен от четирите континента, обхванати от най-популярните маршрути на авиокомпанията.

Точно както Ship No. 1 ще бъде използван на първия круизен кораб на марката, Air беше въведен във всички имоти на Virgin Atlantic, както във въздуха, така и на земята - от самолети до бюра за регистрация.