Huawei произвежда едни от най-добрите смартфони на пазара.

За съжаление, докато компанията има забрана да търгува с американски компании, телефоните й ще бъдат почти безполезни за всички извън Китай, пише Mashаble.

Това важи и за следващия й смартфон P40 Pro.

Според главния изпълнителен директор на Huawei Ричард Ю (по информация на Frandroid), компанията ще пусне телефона в края на март и той няма да разполага с услугите на Google.

Последният флагман на Huawei Mate 30 Pro беше застигнат от същата съдба.

За потребителите в Китай това е без значение. За повечето потребители навсякъде другаде това означава, че телефонът няма да разполага с Gmail, Maps и дори Play Store, което е доста ужасно потребителско изживяване, освен ако не прибегнете до най-различни трикове, за да ги инсталирате.

Жалко, защото от хардуерна гледна точка P40 Pro вероятно ще бъде добро устройство. Според Ю телефона ще има дизайн, който не е виждан никога досега, по-дълъг живот на батерията и ще прави снимки с още по-добро качество.

Предшественикът му Huawei P30 Pro (последният основен модел, пуснат от Huawei, който разполагаше с услугите на Google), беше един от най-добрите на пазара с невероятно универсална и мощна камера.

Ю също така казва, че P40 Pro ще има Android 10, както и потребителския интерфейс на компанията EMUI.