Какво правите, когато се подготвяте за пътуване? Издърпвате куфара изпод леглото, хвърляте го отгоре и го пълните с дрехи.

След като пристигнете в хотелската стая или квартирата, го слагате отново на леглото, за да разопаковате багажа. Но се замислете.

През колко места е минал вашият куфар, в колко други куфари се е търкал и удрял и колко прах е събрал в багажното на самолета, в чакалнята или по улиците, през които сте минали….

Неслучайно експертът по организация Мари Кондо съветва всеки път, когато се върнете от пътуване, да разопаковате и веднага да забършете колелата на куфара.

Дори да не сте минавали през кал и киша, ще бъдете ужасени колко мръсотия, нечистотии и невидими микроби излизат от четири малки колела.

Според проучване хората, които разопаковат багажа си на земята, са малцина. Ако сте в хотелската стая, експертите съветват да сложите куфара си върху някаква плоскост или да използвате онова тясно парче плат върху леглото, което винаги буди съмнения за какво е.

Ето затова е - за да не слагате куфара си върху белите чаршафи.

Що се отнася до разопаковането у дома, можете да използвате пода или да го повдигнете на малка масичка. А за по-добра хигиена, просто избършете с няколко дезинфекциращи кърпички цялата повърхност на куфара. Не отнема време, а е за ваше добро.