В хълмовете на Северна Италия, близо до Верона, е разположена L-образна къща, наречена Villa Girasole, което на италиански означава „слънчоглед“.

И точно като цветето, на което е кръстена, къщата се върти, следвайки слънцето, посочва Amusing Planet.

Собственикът и архитект Анджело Инверници я е проектирал така, че къщата да може да получава възможно най-много слънчева светлина, за да „се възползва максимално от здравословните ползи на слънцето“.

Тя е строена във време, в което полезните свойства на слънчевата светлина и положителния й ефект върху здравето стават все по-популярни.

През 1930 г. във Франция д-р Жан Сайдман изгражда въртящ се солариум, за да лекува пациентите си, страдащи от рак, туберкулоза и други състояния, със слънчева светлина.

Идеята за Villa Girasole се появява през 1929 г., като в същата година д-р Сайдман подава патента си за сградата на солариума.

Анджело Инверници, който е железопътен инженер, прилага знанията си в проектирането на къщата.

Тя се състои се от две двуетажни крила. Първият етаж на подвижната й част е известен като „дневна зона“, като в края на едното крило има трапезария и музикално помещение в другото.

Между тях са кабинетите на господин и госпожа Инверници и стая за пушачи, като кухнята, килерът и тоалетната са разположени в близост до централната кула.

Вторият етаж разполага с поредица от спални и бани, разположени симетрично по всяко крило.

Инверници трябва да преодолее много предизвикателства при проектирането на своята въртяща се къща. Той експериментира с нови материали, като бетон и фибро цимент.

Когато външните стени започват да се напукват поради вибрации по време на въртене, той използва алуминиев лист вместо циментово покритие.

Тази къща от 26 квадрата е по-луксозна, отколкото предполагатеМалкият размер не означава, че са правени компромиси с лукса

Проектът е завършен през 1935 г. - след четири години на изграждане. Това е такова постижение, че през първите няколко лета Villa Girasole се върти ежедневно в полза на честите си посетители.

Наблизо има басейн и тенис корт. Градината осигурява изобилие от плодове и зеленчуци.