Apple обяви приходи от продажби на iPhone в размер на 56 млрд. долара за първото тримесечие на финансовата година на компанията.

Резултатите бяха по-добри от очакваните, доказвайки, че новият iPhone 11 е стартирал силно на пазара.

Приходите от iPhone за тримесечието нарастват с 8% на годишна база и се покачват, в сравнение с четвъртото тримесечие, когато Apple генерира 33.36 млрд. долара от продажбите на своите смартфони. Анализаторите очакваха проходите от продажбите на iPhone да достигнат 51.62 млрд. долара през първото тримесечие.

Големият скок се дължи отчасти на факта, че първото пълно тримесечие продажби на iPhone 11, който беше пуснат през миналата година. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че компанията отчита “голямо търсене на моделите iPhone 11 и iPhone 11 Pro.”

“На хората им харесва издръжливостта на батерията, камерата, дизайна. Батерията издържа цял ден,” заяви Кук пред CNBC вчера, визирайки iPhone 11. “Ние също така улучихме подходящата цена за него.”

Финансовото първо тримесечие също така покрива важния празничен сезон, което води до по-голямо увеличение на приходите, в сравнение с други части от годината.

Apple постепенно насочи фокуса си към други сфери от бизнеса, като преносимите устройства и услугите, с оглед на стагнацията на пазара на смартфони. Компанията намекна за това, когато спря да предоставя данни за броя на продадените модели iPhone през миналата година.

iPhone обаче си остава най-важния продукт на Apple, съставлявайки значителна част от общите приходи на компанията. Има все повече спекулации, че Apple може да пусне първия си 5G телефон през септември, което би могло да възстанови намаляващите продажби на iPhone и да повлияе и на акциите на компанията.

Някои анализатори обаче твърдят, че Apple може би не бърза с пускането на 5G телефон, тъй като по-бързите 5G мрежи все още не са нещо често срещано.

Apple обяви рекордни общи приходи в размер на 91.8 млрд. долара за тримесечието, което представлява увеличение от 9% на годишна база.

Нетната печалба на Apple достига рекордните 22.2 млрд. долара. Печалбата на компанията на акция нараства с 19% до 4.99 долара, което също е рекорд.