Тя съветва американските президенти и дори правилно прогнозира убийството на Джон Кенеди.

Освен това Джийн Диксън ни предупреждава, че светът ще свърши през тази година, пише вестник Mirror.

Тя предрича, че цивилизацията ни ще бъде погребана от война, която буквално ще заличи планетата.

Джийн е един от най-известните медиуми и астролози в САЩ. Тя има седем бестселъра, включително автобиография, изпълнена с нейните прогнози.

Седем години преди смъртта на Кенеди, който е застрелян на 22 ноември 1963 г., Джийн предрича, че той ще бъде убит. В броя на списание Parade от 13 май 1956 г. тя пише, че президентските избори през 1960 г. ще бъдат „спечелени от демократ, който ще бъде убит".

Родената в Южна Каролина Джийн твърди, че гадателка й предсказва популярност, както и оказването на помощ на едни от най-могъщите хора в света.

Първоначално тя пише хороскопи. Започна да прави първите си прогнози, използвайки кристална топка.

В средата на Втората световна война Джийн попада в полезрението на американския президент Франклин Рузвелт, който я вика в Овалния кабинет. Той търси съвет по военни въпроси, а Джийн му предсказва, че войната ще приключи преди средата на 1945 г.

Рузвелт умира през април 1945 г., така че не успява да се убеди в правотата на прогнозите й, но репутацията на Джийн нараства.

Сензационните й твърдения за Кенеди заинтригуват Ричард Никсън, който по това време е вицепрезидент на САЩ. Така Джийн отново е поканена в Овалния кабинет.

Предана християнка, тя настоява, че виденията й идват от Бога, което й печели много фенове сред религиозните общности.

Връзката й с Никсън продължава, когато той става президент през 1969 г. и тя се среща с него за втори път през 1971 г. Тя твърди, че е предсказала терористичната атака в Мюнхен през 1972 г..

Изглежда това е единственото, от което Никсън се нуждае, за да създаде комисия за борба с тероризма.

Най-безопасните страни в света в случай на апокалипсисУчените определиха най-безопасните страни в света в случай на апокалипсис

Но това не е последният президент, който е търсил съветите й - Нанси Рейгън и съпругът й Роналд също са били в контакт с Джийн.

Друга от прогнозите й, която се сбъдва, е разливът на танкера "Ексон Валдес" през 1989 г. Опра Уинфри се срещна с Джийн през 1977 г. и тя й казва, че ще направи страхотна кариера и ще има милиони фенове.

Тя обаче със сигурност невинаги е права. Джийн вярва, че Русия ще победи САЩ в космическата надпревара и ще се превърне в първата нация, изпратила човек на Луната.

Освен това тя прогнозира, че Третата световна война ще избухне през 1958 г., ще бъде открит лек за рак през 1967 г., както и ще настъпи втори Холокост през 80-те години.

Диксън умира на 25 януари 1997 г.