Обядът между милиардера Уорън Бъфет и предприемача в сферата на криптоввалутите Джъстин Сун, за който той плати 4.6 млн. долара, най-накрая се е състоял през миналия месец.

В пост във Facebook Сун, който е основател на платформата Tron, заяви, че той и няколко от неговите гости “най-накрая са имали невероятен обяд с Уорън Бъфет!”

Постът беше придружен от снимка на Бъфет и Сун, които позират с няколко други гости.

“Благодаря за подкрепата и за съветите как да изведем #TRON на следващото ниво! Хареса ми разговора за #Bitcoin , #Tesla & #TRON! Радвам се, че подкрепих фондация GLIDE!”, добави Сун.

Сун също така пусна снимки на подаръците, които е подарил на Бъфет, сред които един биткойн, “съхраняван на сигурно място” в Samsung Galaxy Fold.

“Откакто му подарих този биткойн, цената на криптовалутата нарасна с 16%! Надявам се цената да стигне до Луната!” написа Сун.

Криптомилионерът пусна и снимка на сметката от обяда, която е била на стойност 515.05 долара. Тя е с дата 23 януари и е подписана от Уорън Бъфет.

Според CoinDesk останалите гости на Сун са били основателят на Litecoin Чарли Лий, главният изпълнителен директор на eToro Йони Асиа, главният финансов директор на Huobi Крис Лий и ръководителят на Binance Charity Foundation Хелън Хай.

Обядът първоначално трябваше да се състои през юли, но беше отложен, след като Сун обяви, че страда от камъни в бъбреците.

По същото време в китайските медии имаше публикации, че срещу него се води разследване, пише CNBC.