Посещението на парк на Disney никога не е било евтино, но поскъпването на билетите както в Disneyland, така и в Walt Disney World, ще ви накара да спестявате по-дълго, за да подарите това преживяване на децата си.

През 2019 г. Disneyland увеличи цените на билетите си с над 10 процента, според Walt Disney World News Today (WDW News), преди откриването на Star Wars: Galaxy's Edge.

Сега предстои отварянето на Campus Marvel Avengers в Disney California Adventure, като двата парка отново покачват цените, посочва T+L.

Според WDW News Disneyland в Анахайм, Калифорния, отново увеличава цените си, като най-скъпият еднодневен билет струва над 200 долара.

В допълнение, старата тристепенна система за изчисляване на стойността на билета (стойност, редовна и пикова цена) се е променила до малко по-сложната петстепенна.

В зависимост от това в кой ден сте решили да отидете в парка, това може да ви струва навсякъде между 159 и 209 долара. Единственият начин да разберете колко ще струва билетът ви е да посетите уебсайта на Disneyland.

Стойността на многодневните пропуски също се променя по подобен начин - с увеличение от 10 до 20 долара на човек, или от 3 до 6 процента, според WDW News.

Топ 20 на най-добрите увеселителни паркове в Европа и светаНай-добрите увеселителни паркове в света бяха определени от читателите на туристическия портал TripAdvisor в рамките на ежегодните Travellers' Choice awards

Годишните пропуски в Disneyland поскъпват с между 4 и 8 процента. Най-евтиният от тях - Select, скача от 399 на 419 долара, докато най-скъпият - от 2 099 на 2 119 долара.

Walt Disney World Resort в Орландо, Флорида, също увеличава цените на годишния пропуск, като най-евтиният се повишава от 304 на 319 долара. Най-скъпият - Disney Platinum Plus Pass, скача от 1 219 на 1 295 долара.

Дори и с увеличението на цените все още има много начини да спестите пари, докато посещавате най-вълшебното място на земята, включително като се възползвате от цените извън сезона или откриете място за настаняване извън курорта.