Пролетта, като символ на новото начало, се свързва с обновяване на пазара и нови проекти в областта на недвижимите имоти.

Редица проучвания доказват, че животът извън големия град е от ключово значение за подобряване на човешкото здраве. По-близо до природата, случаите на респираторни заболявания са до 34% по-малко, а степента на смъртност в резултат от онкологични прояви намалява с 13%.

Чистият въздух има благотворно влияние за укрепване на имунната система и менталното здраве и намалява с до 30% проявите на депресия.

Такава среда на живот предстои да създаде най-иновативният проект на българския пазар – OKOL Lake Park, който ще бъде изграден поетапно през следващите няколко години и няма аналог у нас.

За реализацията на първата фаза от изграждането му вече има осигурено финансиране и строителните дейности ще започнат тази пролет.

Тя включва жилищни имоти – студиа и лофтове, редови и самостоятелни къщи, парцели и къщи по индивидуален проект, както и международно голф игрище, петзвезден хотел и пътна инфраструктура, отвеждаща до комплекса.

В началото на февруари беше даден старт и на предварителните продажби на имоти в комплекса. Всички те се предлагат в пълна степен на завършеност в два варианта – с или без включено подвижно обзавеждане.

Инвеститорът в проекта е „Маркан Холдинг“ АД – една от най-силно утвърдените компании на българския пазар, с над 25 години консолидиран опит в строителството и недвижимите имоти.

В изграждането на комплекса активно ще участва и „Маркан“ ЕООД – строителната компания, реализирала голяма част от най-мащабните проекти в страната през последните години, в които се прилагат най-съвременни решения в областта на технологията и вътрешната организация.

Строителството на Фаза 1 е с планирана продължителност от две години. Първите живущи ще могат да се нанесат в своя нов дом за Коледа през 2021 г.