Издигнатите високо горе жилищни структури добиват все по-голяма популярност. Този хотел в Индонезия е един от последните примери за това.

Той е по дизайн на Алексис Дорниер. Намира се в Пенестанан. Проектът е вдъхновен от идеята да се взаимодейства минимално с околната среда и да се използват по-малко ресурси. Освен това изграждането става бързо.

Много сгради на острова са от бетон и не предлагат уникално преживяване. Ние искахме да променим това и като резултат издигнахме леки структури, съчетавайки тропическа гора с индустриални елементи, казват строителите.

Хотелът е заобиколен от всичко, което е необходимо на човек за идеална почивка. На разположение са сауна, малък басейн, бар, сепарета и други зони за отдих.

Всяка една от трите кабини е снабдена със спираловидно стълбище. С всяко едно стъпало се приближавате до стаята си. Намирайки се на такава височина, започвате да гледате на света с други очи.

Друг важен елемент – всяка хотелска стая има различен дизайн. Първата е с традиционен дизайн, голямо легло, висок таван и малка тясна баня.

Вдъхновяваща къща с три крила и градина в сърцето Плъзгащи врати обединяват цялото пространство

Втората стая разполага със стъклена стена, която разделя банята от тоалетната. През прозорците влиза изобилие от естествена светлина и се откриват красиви гледки.

Третата хотелска стая е с френски прозорци – от пода до тавана. С леки пердета можете да си осигурите уединеност. Тук банята е по-голяма.

Две от стаите предоставят на гостите собствени открити пространства.