Дърводелството е трудно за овладяване умение.

То изисква много търпение, знания, правилните инструменти и, разбира се, много практика.

След като изучите основите, вие сте готови да създадете и най-странните творения, плод на въображението ви.

И няма значение дали просто ви е приятно да гледате сложно изработени дървени предмети или се интересувате от усвояване на занаята - със сигурност ще оцените произведенията на дърводелец на име Хенк Верхоф.

Мъжът от Оукланд, Нова Зеландия, се превръща в онлайн сензация, когато дъщеря му споделя творенията му във Facebook група на дърводелци, а впоследствие и с широката общественост.

Хората са шокирани. Очевидно Хенк е усвоил един уникален стил на изработка на мебели.

Скриновете, които той прави, изглеждат като счупени, но са напълно функционални.

След като получава огромно внимание, дъщеря му Линда решава да създаде страница във Facebook, посветена на сложните мебели, които прави.

На въпрос за неговия стил Хенк казва за Bored Panda: „Описвам стила си като счупен и странен. Харесва ми да правя странни мебели, нещо, което не виждате в магазин. "

И докато човек може да си помисли, че мъжът търси вдъхновение от приказките, Хенк казва, че всичките му творения идват единствено от неговото въобръжение.

Както можете да се досетите от външния им вид, тези скринове не са лесни за изработка. Хенк обаче е майстор.

„Трудно е да се каже колко време ми отнема всяка мебел. Може да са 80-100 часа. Понякога не успявам в създаването на определени детайли и трябва да започна отново. Най-често използвам рециклиран новозеландски бор, но ако успея да се сдобия с дърво риму, ще го използвам," посочва мъжът.

Преди да се пенсионира, Хенк е дърводелец. „Занимавам се с дървообработка от 53 години. Сега това е само мое хоби и страст“, казва той.

Всички тайни за пазаруване от служители на IKEAСега знаем кога е най-доброто време за пазаруване.

Въпреки че много хора се интересуват от купуването на тези магически изглеждащи скринове, Хенк казва, че за момента те не се продават.

„Започнах да ги създавам заради чистата любов към дървото, без намерение да ги продавам. Но когато ми свърши мястото, ще направя търг в eBay. Всичко се продава ... с изключение на жена ми," шегува се той. Засега скриновете украсяват дома му.

И Линда, и баща й не очакват толкова много внимание, но е ясно, че мебелите на Хенк си струват всички похвали.