Производителят на играчки Mattel изненада всички фенове на компанията за електрически автомобили Tesla.

Mattel пусна процедура по предварителна поръчка на нова специална играчка – умалено копие на Cybertruck. Концептуалният електрически пикап на Tesla си спечели доста противоречиви оценки от страна на анализатори и потребители.

Въпреки това, играчката, която е с дистанционно управление и ще се предлага в два размера, спечели феновете, които бързо изкупиха заявените бройки на уебсайта на компанията, предава Forbes.

Количката се продава за 20 долара в малкия размер и за 400 долара в по-голямото копие, като доставките на продукта ще започнат от 15 декември тази година, точно преди Коледните празници. Малката кола е в мащаб 1:64, а по-големият модел е 1:10.

От Mattel посочват, че си партнират с Tesla, за да пресъздадат коректно всеки детайл от превозното средствo – от специалните LED светлини до сгъваемата задна врата.

Голямата и малката версия на играчката; Източник: Mattel

Дизайнерите на Mattel дори са създали триизмерен модел на пикапа, за да се уверят, че всеки детайл от интериора е точно както трябва.

Вниманието към детайла е поразяващо, тъй като на уебсайта на компанията е посочено, че играчката ще върви с винилов стикер за многократна употреба, който имитира напукано стъкло.

Както е известно, по време на презентацията на концептуалния модел служител на Tesla демонстрира бронираните прозорци на колата, като хвърли тухла по тях под зоркия поглед на Илон Мъск.

В крайна сметка обаче, прозорецът се напука, а случката се превърна в забавна шега в интернет.

Малката версия на играчката; Източник: Mattel

Новият пикап на Tesla дебютира с потрошени стъкла Американският производител на електрически автомобили Tesla представи своя пикап Cybertruck, който е с футуристичен триъгълен дизайн и цена от 39 900 долара

Видеото на Mattel за играчката е в духа на чувството за хумор на Мъск.

По-голямата версия на пикапа ще разполага с напълно функционален волан и батерия, подлежаща на многократно презареждане. И двата модела ще вървят с дистанционно управление.