Според проучване от 2018 г., публикувано от Центровете за контрол и превенция на заболяванията, 85 милиона души в Съединените щати ядат бърза храна всеки ден.

Това е потресаващо число, но добрата новина е, че това, което се смята за "бързо хранене", ще бъде различно през 2020 г.

Или поне по-различно, отколкото преди десетилетие - и със сигурност различно от времето, когато известни ресторанти за бързо хранене отвориха врати.

С повече ресторанти за бързо хранене и меню, предлагащо по-голямо разнообразие от стандартните бургери и пържени картофи, става по-лесно да намерите храни, които отговарят на новите модерни диети.

Повече зеленчуци

Тази година очаквайте да видите повече зеленчуци в менюто на някои от любимите си места, особено по отношение на предложенията за гарнитура. Пържените картофи, макар и вкусни, бяха единственият вариант към бургера дълго време, но днес тенденцията е да бъдат заменени от кълнове и брюкселско зеле.

Премиум бургери

Бургерът остава най-важното меню в ресторантите за бързо хранене, но дори и той ще претърпи промени. Очаква се редица ресторанти да включат най-висок клас първокласни бургери и да тества много нови първокачествени меса.

Радостта на веганите

Ако сте веган, сега е вашето време. Очаква се да станем свидетели на все повече сандвичи, в които се слагат кюфтета на растителна основа. И да, те не са новост, но през 2020 г. се очакват много нови веган и вегетариански продукти.

Здравословно хранене

Манията по здравословно хранене кара редица ресторанти да преосмислят менюто си и скоро ще можете да поръчвате не просто пиле, а пиле, отглеждано в домашни условия, както и гарнитури, основани на различни диети.

Опаковки

И освен храната, клиентите обръщат внимание и на това в каква опаковка идва тя. Затова ресторантите за бързо хранене постепенно ще преминават към кутии и прибори, които са биоразградими и са направени с мисъл за бъдещето на планетата ни.