През последното денонощие в света са регистрирани 2241 нови случая на заразяване с новия коронавирус, от които 143 са в Китай, съобщи Световната здравна организация, цитирана от ТАСС.

С новите данни към момента в света има общо 95 333 потвърдени случая на заразяване с вируса, от които 80 565 са в Китай, а 14 768 - в други страни, съобщава БТА.

Починалите са 3015 души в Китай, в това число 31 през последното денонощие, а в останалата част от света са починали 267 души, в това число 53 през последното денонощие.

Световната здравна организация призова страните да действат коодинирано срещу коронавируса.

Епидемията от коронавируса, която се разпространи от Китай, може да бъде овладяна и контролирана, обяви организацията, като добави, че това може да стане само при съгласувани действия на националните правителства, предаде Ройтерс.

"Призоваваме всяка държава да действа бързо, с размах и решителност", каза генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус на брифинг в централата на световната организация.

Тедрос изрази загриженост, че има държави, които не приемат нещата достатъчно сериозно или пък са решили, че няма какво да се направи. Сега не е време да се отказваме, не е време за извинения, а за впрягане на всички сили, заяви той.