Редица европейски страни предприемат ограничителни мерки с цел спиране на разпространението на новия коронавирус, предадоха световните агенции.

Дания ще затвори границите си за чужденци днес по обед (13 ч. българско време), съобщи министър-председателката Мете Фредериксен, цитирана от Франс прес.
Очаква се мярката да остане в сила до 13 април.

Броят на потвърдените случаи на заразата в Дания достигна 801. Засега в страната няма починал от коронавируса.

Полша също реши да затвори своите граници за чужденци, за да спре разпространението на заразата, предаде Франс прес, като се позова на премиера Матеуш Моравецки.
Така страната последва примера на съседни Чехия и Словакия.

До момента в Полша има 68 потвърдени заразени, двама от които са починали. От днес в полунощ ще бъдат спрени международните полети и влакове до страната.

Всички училища в Унгария ще бъдат затворени заради коронавируса и обучението ще продължи, доколкото е възможно, по дигитални пътища, обяви премиерът Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

Орбан, който говори на живо във Facebook, каза, че от понеделник учебният процес ще продължи онлайн. Мярката ще остане в сила вероятно "месеци, а не седмици", отбеляза той.
До момента в Унгария има 19 потвърдени случая на заразата. Повечето от тях са ирански студенти, получаващи стипендия от унгарското правителство.

Пътници, пристигащи от чужбина на международното летище на Осло, няма да бъдат допускани в Норвегия, предаде Ройтерс, като се позова на властите.
Изключение ще се прави за хората, идващи от други скандинавски държави.

Норвежците, пристигащи на летището, ще бъдат поставяни под карантина незабавно.

Броят на заразените с коронавируса в Норвегия достигна 996, един от които е починал, информира БТА.