Малте Крамер е основател на компания, която се занимава с изграждането на софтуерни решения за имотния пазар.

През последната година компанията му сериозно се е разраснала. Невинаги е било лесно.

Отговорността да се управлява голям екип и да се поддържа растежа на начинанието не е никак лека.

Последната година го е научила на нещо много важно – колко е важно да се появява в офиса свеж и в добро настроение, независимо как се чувства.

Тази дисциплина и мотивация е нещо, което Крамер е развил през годините. Той е бил атлет в колежа и професионален баскетболист.

Крамер цени високо постоянството. Няма значение как се чувствате. Правите всичко възможно, за да дадете най-доброто от себе си.

Развивате лоялност към екипа и печелите последователи. На това го е научил спортът и смята, че е валидно и в бизнеса.

Няколко неща, с които да се мотивирате, когато бизнесът търпи върхове и спадове:

1. Открийте радост в ежедневните предизвикателства
Има две основни причини, които ме карат да съм ентусиазиран в офиса всеки ден, казва Крамер. Една е страстта, с която работи екипът ми. Да виждам хора, които работят здраво, за да се развива компанията, ме зарежда с енергия.

Второ, всеки ден носи нещо ново. Тази идея е вълнуваща. Животът, и специално работата, е серия от проблеми, които имат нужда от решения.

10 съвета как да развиете идеята си за допълнителна работа Обвържете я с повече от едно значение

2. Движете се, за да имате добро психично здраве
Повечето хора се фокусират върху физическите ползи от активния начин на живот. Едно отиване до фитнеса, разходката до парка и т.н. са от значение за психиката на човека.

3. Изградете общност
Ако сте интроверт, ще ви е по-трудно, но е важно да го направите. Заобиколете се от хора, които тласкат напред вашия личен и професионален живот. Повечето блестящи бизнес идеи не се раждат в изолация.

4. Излезте от „кутията"
Дълго време Крамер има навика след събуждане веднага да проверява електронната си поща. Тази практика често го зареждала с адреналин и го карала да действа. Не осъзнавал, че всъщност и го прави тревожен още от първите часове на деня.

Честото проверяване на електронната поща вреди на психичното здраве и ви прави по-малко продуктивни.