Здравните власти в Ню Йорк публикуваха наръчник за безопасен секс по време на пандемията от COVID-19.

Наръчникът започва с препоръката към нюйоркчани да останат вкъщи и да минимизират контактите си с други хора, така че да се ограничи разпространението на COVID-19.

Има обаче начини "да се наслаждавате на секса" и "да избегнете разпространяването" на болестта, се казва в наръчника, където инструкцията е, че "вие сте най-безопасният си секс партньор."

"Мастурбирането не разпространява COVID-19, особено ако миете ръцете си със сапун и вода в продължение на поне по 20 секунди преди и след секс," се казва в документа, който беше премахнат от уебсайта на здравните власти и след това беше качен отново.

От здравния отдел обявиха пред Newsweek, че наръчникът "се обновява редовно" и че от там "определено" искат да знаят, че е "ок да се прави секс."

СЗО обяви новия епицентър на заразатаПрез последните 24 часа 84 на сто от новите случаи са в Европа и САЩ

От градската управа съветват жителите да "правят секс само с техни близки хора", особено по време на периоди на карантина и социално дистанциране. След като вземете предвид самозадоволяването, "следващият най-безопасен партньор е човекът, с когото живеете."

"Ако имате близки контакти, в това число секс, само с малък кръг от хората, това ще помогне за ограничаване на разпространението на COVID-19," се казва още в наръчника. "Би трябвало да избягвате близки контакти, в това число и секс, с хора извън вашето домакинство."

Освен това нюйоркчани би трябвало да обмислят и алтернативни сексуални дейности, като "видео чатове, секстинг или чат стаи."

В петък кметът на Ню Йорк Бил де Блазио определи неговия град като "епицентъра" на заразата.