Новият достъпен модел iPhone на Apple, който е и духовен наследник на оригиналния iPhone SE от 2016 г., за който отдавна се носят слухове, че ще носи името iPhone SE 2 или iPhone 9, вероятно ще се казва просто "iPhone SE."

Изводът бе направен от обновената продуктова обява за протектор за екран Belkin, която се появи на сайта на Apple, където се споменава името "iPhone SE."

Това не е особено странно за Apple; всъщност компанията често запазва името за устройствата с по-ниска цена, както направи и с най-достъпния модел iPad.

Обявата на сайта на Apple, заедно с появилата се наскоро информация от информатор на Best Buy, че видял корпуса за новия 4.7-инчов iPhone, дават индикации, че новият iPhone SE ще бъде представен много скоро, а може би и дори още днес, пише Mashable.

Вчера от 9to5Mac разкриха част от спецификациите на, позовавайки се на запознат анонимен информатор. Според него той ще се предлага в 64, 128 и 256-гигабайтови версии. Устройството ще се предлага в три цвята – бял, черен и червен.

Коронавирусът: Ами, ако това се беше случило през 2005 г.Коронавирусът: Ами, ако това се беше случило през 2005 г.?

Според предишни информации устройството трябваше да прилича на iPhone 8 (които сега се потвърждават от обявата на Belkin, в която се казва, че протекторът е за моделите iPhone 7/8/SE). Цената на новите устройства пък се очаква да започва от 399 долара. Процесорът вероятно ще е обновен до чипа A13 на Apple.