В светлината на последните събития по отношение на пандемията от коронавирус, много хора се питат дали властите по света правят достатъчно, за да я преодолеят.

Те се насочват към социалните медии, за да споделят собствения си опит и да обсъждат какви мерки са предприели правителствата на техните държави.

Въпреки глобалните усилия на международните здравни организации, целящи страните по света да се борят едновременно и еднотипно с пандемията, някои държави реагираг различно от останалите.

Потребител на Imgur, който носи псевдонима Uvzxkwq, наскоро сподели снимки от пакета за грижи, който южнокорейското правителство му изпраща на втория му ден от карантината.

Пакетът съдържа не само основни средства за хигиена, като маски за лице и дезинфектанти за ръце, но и пресни продукти, за да се гарантира, че хората под карантина не напускат дома си, за да пазаруват стоки от първа необходимост.

Потребителят на Reddit TheMemeChurch понастоящем също е под карантина. Той споделя, че властите го проверяват по два пъти на ден, като също получава пратка.

Изключението Швеция: Кафенетата са пълни, а хората се прегръщатЦветари продължават да продават цветя. Юношите продължават да си говорят на групи в парковете

В нея има и литература за най-добрите практики и спешните мерки на правителството, касаещи тези, които не могат да работят и не получават заплащане, посочва BoredPanda.

Заедно със стоките има и инструкции за изхвърляне на боклука, така че потенциално заразените хора да не разпространяват вируса още повече.