Изработена от стомана, бетон и стъкло, тази модерна детска градина в Китай напомня на калейдоскоп, „тъй като цялото й пространство постоянно се променя“.

Изградена от SAKO Architects, детската градина, която се намира в Тианшуй, Китай, разполага с 483 парчета цветно стъкло в десет различни цвята. Благодарение на него, интериорът се осветява в различни нюанси веднага щом слънчевата светлина проникне през прозорците.

През нощта екстериорът е красиво осветен от светлината, излизаща от вътрешността през цветното стъкло.

Архитектите на сградата посочват, че през деня, когато слънчевата светлина се излива в класните стаи през цветното стъкло, тя образува цветни светлини и сенки, предизвиквайки детската креативност и въображение. Когато падне мрак, светлините, излъчвани от вътрешността на сградата, създават „впечатляваща нощна сцена.“

Вижте я в галерията в Instаgram:

Друга дизайнерска особеност на сградата е, че всичките й отвори са сводести, черпещи вдъхновение от традиционната пещерна форма на жилищата в платото Лос, където се намира сградата.

Още една характеристика на сградата е многофункционалният атриум, който е оборудван с подово отопление и климатична система. „Това пространство може да функционира за различни дейности през различни сезони“, казват архитектите, цитирани от BoredPanda.

Най-успелите деца имат родители, които правят тези девет нещаМного неща са изписани за качествата на възрастните, които постигат сериозни успехи в живота и за това какво ги различава от останалите. Ако обаче сте родител, по-важният въпрос може би е:

Докато стъкленият таван над този триетажен атриум позволява проникването на естествена светлина, прозорците около него могат да се отварят и затварят с цел вентилация или задържане на топлина през студените месеци.

В допълнение към всичко това, на покрива на сградата е създадена безопасна детска площадка, от която децата могат да се насладят на красивата гледка към град Тианшуй. „Когато децата пораснат, те ще си спомнят тази грандиозна природа и ще се гордеят с родния си град“, смятат архитектите.