Петзвездният Nizuc Resort & Spa в Пунта Ницук, Канкун, Мексико, е обявен за най-любимия хотел в Instagram - и изображенията от него показват защо.

Частни плажове, буйно озеленяване, зашеметяващи инфинити басейни и архитектура, която свързва азиатските форми с мексиканските материали и наследството на маите - това предлата курортът на туристите.

Признанието е връчено на курорта от Luxury Travel Advisor, след като мястото за настаняване получава над 400 000 гласа от читатели по целия свят. То побеждава 63 шикозни имота.

Второто място отива при виетнамския курорт Melia Ho Tram Beach Resort, който събира 183 303 гласа, съобщава Daily Mail.

От хотела, който разполага с 274 апартамента и вили, посочват: „Винаги сме знаели, че Nizuc предлага нещо специално на нашите гости и се радваме, че читателите на Luxury Travel Advisor са съгласни".

Курортът на Карибско море е разположен в уединена зона, използвана някога от астрономите на маите и като убежище за световните лидери.

Сега Nizuc осигурява на туристите уединено бягство на брега, заобиколен от захарно-бели пясъци, защитени мангрови гори и буйна тропическа зеленина.

Освен това той е с изглед към Мезоамериканския бариерен риф - втория по големина коралов риф в света.

По време на социалната изолация, на която са подложени милиони хора по света, хотелът ви предлага да му се насладите чрез камера на плажа, която предава на живо.

10-те най-добри острова за лятна ваканция в ЕвропаОт Сицилия до Корфу