Известният учен Люк Монтание е един от двамата откриватели на вируса на СПИН в началото на 80-те години. В последните години той има доста оригинални виждания за различни проблеми, включително СПИН и коронавирус.

Оставам на научната общност да прецени неговите идеи, виждания и теории.

За сега можем да кажем, че официални медицински доказателства за манипулиране на вируса няма.

Така отговори на журналистически въпрос по-рано днес шефът на Националния център за заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев, запитан за теорията на Люк Монтание, че COVID-19 е създаден в лаборатория в Ухан.

Откривателят на ХИВ каза как се е появил COVID-19, според негоЛюк Монтание е носител на нобелова награда за откриването на вируса на ХИВ

В момента за този вирус има повече неизвестни, отколкото неща знаем за него. Това си е коронавирус, поведението му е като на другите коронавируси. Надяваме се, че климатичните промени, затоплянето на времето и сухият въздух да дават своя резултат.

В България са видими резултатите от изолацията и от мерките, предлагани от нас. Ние сме на трето място по смъртност и сме държавата с най-малко случаи на 100 000 души население.

Не е вярно че правим малко тестове. Седмично правим по 1 промил, или на 100 души се тества по един българин с PCR тест, каза още Кантарджиев.