„Г-жа Фандъкова обяви, че в неделя ще се проведе учение, или експеримент, в което ще се създаде организация за посещение на парка и ще се извърши наблюдение дали това нещо се спазва”, заяви по време на днешния брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Тази сутрин научих, че в Австралия в Сидни отново са забранени плажовете, защото не се спазват мерките за физическа дистанция и властите са взели съответните марки.

Разрешението за паркове няма да е само в София и искрено се надяваме, че нашите съграждани и сънародници ще спазват дистанция и ще бъде възможно да се разхождат в парка с малки деца, каза Мутафчийски

Относно годините на децата, не мога да дам конкретен отговор, но предполагам не ме питате за гимназисти, които да се разхождат с родителите си, каза Мутафчийски.

Кога ще отворят парковете в София?Коментар по темата направи столичния кмет Йорданка Фандъкова

Препоръката на щаба, която ще бъде принципна, е градоначалниците във всеки град да определят реда и подробностите за посещението на парковете.

Нека да видим какво ще се случи в неделя, призова Мутафчийски. Все пак следим и заболяваемостта - тенденцията, която трябва да бъде следена на седмична база, а не въз основа на отделни случаи, допълни той.