Изглежда китайските потребители не се страхуват да се завърнат в тематичните увеселителни паркове. Билетите за повторното отваряне на Disneyland в Шанхай на 11 май бяха разпродадени за минути.

Увеселителният парк е затворен от 25 януари и ще бъде първият голям парк, който отваря отново в условията на пандемията от Covid-19.

Обикновено този парк посреща по около 80 000 посетители на ден, но от правителството постановиха да възобнови дейност с 30% от капацитета си, или около 24 000 посетители.

Според главния изпълнителен директор Боб Чапек паркът ще заработи с доста по-малък капацитет, след което той ще бъде увеличен до 30% в рамките на няколко седмици.

Под карантина: Виртуални атракции от парковете на Disney (видеа)Въпреки че Disneyland и Disney World са затворени в момента, това не означава, че не можете да посетите най-вълшебното място на Земята

Посетителите трябва да закупуват билетите си предварително, а притежателите на годишни карти ще трябва да направят резервации също по-рано, за да си гарантират достъп.

Всички посетители ще трябва да носят маски в целия парк, освен когато се хранят.